ЩЪРКЕЛА И ПЕЛИНИТЕ…!

“ОЩЕ ЩОМ ЩЪРКЕЛА НИ ДОНЕСЕ!” Желанието за летене  си идва от вътре, може би от сърцето и душата.

Това е оная градивна сила,  с която човек осмисля, опознава обективната действителност,  живота… и материализира бляновете, фантазията си! :)

Понякога започва с любопитство или преодоляване на страх.

Друг път от суета и надпревара с другите. – Вековна човешка мечта е да полетиш като птиците да видиш света от друг ъгъл.

-да превъзмогнеш гравитацията….

да затанцуваш във въздуха..

Да полетиш и  да разгледаш с божествен взор, с ангелски поглед — – това е върха!.

разходка в сезони…

Нормално ние се движим в двуизмерната система, на ляво на дясно, напред назад, опираме и на третия вектор височината, нагоре, надолу – когато преодоляваме  стълби, ползваме асансьори, изкачваме височини, планини, – но тогава може да поспреш,  да се насладиш и възхитиш  на откриващата  се  гледка, по-обширния кръгозор…

Това извисяване е несравнимо с ПОЛЕТА в пространството… СЪС движението,  което не можеш да спреш, когато под теб няма земя… – когато си зависим:  от аеродинамиката, от разсейването, разпределение на вниманието в няколко насоки –  движението, крилото,  двигателя,  скоростта, посоката,  височината,  времето…

Всичко това е риск, тръпка,  адреналин -   радваш се на всичко онова което те заобикаля и се открива пред теб,  молиш се на провидението /за снизхождение/, възхищаваш се, тръпнеш  и немееш…

Остава много малко шанс – да победиш мига,.. да запечаташ времето…  за да го споделиш,  покажеш  на другите човеци, като  успяваш да снимаш, снимаш, снимаш…!

/Тук Ви предлагам малко различни фотоси.. така да се каже на различен кадър – за мене  те… са за ДУШАТА!/

Времето се развива, технологиите заемат фантастични размери, нови направления се откриват и не е далече времето, когато всички ще започнем да летим!

АЗ се опитвам… като пионерите, да тренирам, да подготвям Вашето въображение – да Ви създам птичи очи!

 

Летенето е отговорност, постоянна дисциплина, много трупана ерудиция малко смелост и в никакъв случай не фукаща се суета. Всеки можещ да лети трябва да има изградени правила и навици, но те трябва да бъдат градивни в рамките и границите на общоприетите да бъдат морални и отговорни…

Затова летящите трябва да познаваме правилата, нормативите, законите.. Дори тогава когато те са недодялани, рекетьорски, недогледани и изкуствено скопени.

Летящите хора притежават по-голяма вяра, дават надежда, любов, чистота към това което ни заобикаля, по-висок морал, обективност, смелост, безпристрастие,  истинска доброта и съвест към останалите!.

АВИАТОР не значи да си бръмбар или муха.. – хубаво е да имаш ангелски поглед с бели и чисти крила! Полета винаги трябва да е песен с искряща свободна душа…., човешкото ти да блика обилно като есен…, и да бъдеш  душа на всяка изтерзана суша!!!

http://www.extremebulgaria.com/

http://blogatstvo.com/blogatstvo/charity/valentina-petrova/

 

This entry was posted in Ребуси и задявки. Bookmark the permalink.

Comments are closed.